Van Woning naar appartement

Deze woning, net als vele woningen in centrum ‘s-Hertogenbosch is door de tijd heen vreemd vervlochten geraakt met buurpanden. Dat maakt deze opdracht des te uitdagender.
We kunnen werken met fraaie plafondhoogten, wat de uiteindelijke appartementen een rijk karakter geeft. Door op de juiste plaatsen doorbraken te positioneren en de inpandige vide te herwaarderen, wordt tot diep in de woning natuurlijk daglicht gerealiseerd. Door deze ingrepen ontstaan tevens mooie doorzichten tussen de verschillende verdiepingen.

De bestaande woning is eerst volledig ontmanteld. Bij zo’n pand kom je dan de nodige verrassingen tegen. Scheuren in wanden, verzakkingen in vloeren, constructieve ingrepen die in het verleden niet de juiste uitwerking hebben gehad, kapconstructie met de nodige lekkages en houtrot. Hier hebben we met de diverse disciplines een passende oplossing bedacht met respect voor het bestaande bouwwerk. Hierdoor kan deze woning veilig worden getransformeerd in 3 luxe appartementen.

We hebben in het ontwerptraject gezocht naar een oplossing om voor elk appartement een buitenruimte te creëren. Dit heeft geresulteerd in een loggia, een dakterras en een riante tuin.

opdrachtgever

We willen iets gaafs maken in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Appartement 1

Dit appartement sterkt zich op van beganegrond tot 1e verdieping.

Door de bestaande trap te vervangen door een flauwere trap (ten gunste van appartement 3) kan een doorbraak worden gerealiseerd van de voorkamer naar de keuken. De karakteristieke zit nissen en luiken worden in ere hersteld. Vanuit de keuken wordt een nieuwe trap geïntroduceerd naar de 1e verdieping, en achterzijde van de woning, zodat dit appartement toegang kan krijgen tot hun buitenruimte, als zijnde een dakterras. Op de eerste verdieping bevindt zich tevens de slaapkamer en badkamer en-suite.

Appartement 2

Dit appartement bevindt zich volledig op begane grond

Vanuit de centrale entree loop je via de entreegang met toilet en garderobe de woonkamer binnen. Via de woonkamer krijg je toegang tot de slaapkamer met badkamer en-suite. Vanuit de woonkamer hebben we een grotere doorbraak gemaakt naar de achterbouw. In deze achterbouw, voorheen atelier, is een gezellige eetkamer en keuken gerealiseerd met openslaande deuren richting de tuin. Ook vanuit de woonkamer kan via openslaande deuren toegang worden verkregen tot de riante tuin.

appartement 3

Dit appartement bevindt zich op zowel de beganegrond, 1e en 2e verdieping.

Via de centrale entree kan toegang worden verkregen tot de entree met gaderobe en trap naar de 1e verdieping. Dit is een nieuwe minder steile trap dan bestaand. Op de overloop hebben we een nieuw toilet gerealiseerd en hebben we de toegang tot de keuken geopend, voorheen bevond zich hier een badkamer. Via de Vide wordt daglicht verkregen in de keuken. Aan de straatzijde bevind zich de woonkamer van dit appartement waar we gelijkend aan beganegrond (appartement 1) zit nissen hebben gecreëerd. Door de trap naar de 2e verdieping te verplaatsen naar de woonkamer hebben we op de 2e verdieping ruimte gecreëerd aan de achterzijde van de woning voor een logia. Door de kapconstructie door te trekken ontstaat hier een fijne overdekte buitenruimte. Op de 2e verdieping bevindt zich de slaapkamer met badkamer en-suite.

Tussen de keuken en woonkamer komt de trap omhoog, in deze twee muren hebben we twee openingen ontworpen zodat je een directe visuele verbinding hebt tussen de twee ruimten. Door het schalmgat van de trap naar de 2e verdieping heb je zicht vanuit de logia tot in de woonkamer. Zo ervaar je het rijk en ruimtelijk karakter van dit appartement.

Opdrachtgever

We wilde het gevoel hebben dat we hier zelf zouden willen wonen. Dat is jullie gelukt!

huren?

Heeft u interesse om te wonen op deze fantastische plek in centrum ‘s-Hertogenbosch op loopafstand van alle winkels en terrassen? Kijk dan op: huurindenbosch.nl