In opdracht van een ontwikkelaar

Zoetermeer heeft als doelstelling om tot 2030, 700 woningen per jaar te realiseren om krimp te voorkomen en het voorzieningenniveau op peil te houden. Dit doormiddel van renovatie, nieuwbouw en herontwikkeling.
Dit ontwerp draagt door de verdichting bij aan deze doelstelling.

Midden in de wijk Meerzicht te Zoetermeer was het een opgave om 120 appartementen te realiseren. Met uitzicht over de wijk en het groene gebied erachter hebben we een groot stedelijke compositie ontworpen met entree voor het winkelcentrum, parkeergarage, appartementen en grote binnentuin op de 4e verdieping. Met een oriëntatie op het zuiden vroeg dit ontwerp om een terrasvormige oplossing voor de appartementen met een hoogwaardige leefklimaat tot gevolg.
Stedenbouwkundig worden de gebouwmassa’s richting het centrum van deze wijk steeds hoger. Ons ontwerp bekroont dit met een toren van 70m hoogte. Deze stedenbouwkundige opbouw is in meerdere wijken van Zoetermeer te herkennen en zorgt ook voor herkenbaarheid van de verschillende wijk kernen.
De entree bied tevens de connectie naar de tramhalte ‘Meerzicht, Zoetermeer’. Op deze wijze is het zowel voor de bewoners als voor de bezoekers van dit winkelcentrum een prettige verbinding naar andere wijkcentra’s en Den Haag.