opdracht

De opdrachtgever betrekt al een tijdje een kantoor binnen de Gruyterfabriek te ‘s-Hertogenbosch. Hier bevinden zich werkplekken en een loungeruimte waar de presentaties gegeven kunnen worden.
Na een aantal jaar is het toch tijd meer aandacht te geven aan deze ruimte om hier een prettige werkomgeving van te maken. Samen met studio twee architecten zijn ze gestart om dit te bewerkstelligen.

 

Ontwerptraject

Gedurende dit ontwerpproces hebben we een aantal stappen doorlopen. Het doel was om de bedrijfswerkzaamheden te vertalen in het interieurontwerp. Door het bedrijf te analyseren en te kijken hoe ze zich presenteren op de markt, bijvoorbeeld door gebruiken van een promotiefilm op de site, hebben we drie concepten gemaakt.
Bij de eerste hebben we de kettingreactie, uit de promotiefilm, letterlijk vertaald. Bij de andere twee hebben we het bedrijfsconcept in onze eigen vorm uitgewerkt:
Het concept beweging, waarbij een idee, in de vorm van een ‘druppel’, beweging veroorzaakt op het wateroppervlak. Daarnaast het concept groei, waarbij jet idee door imput, in de vorm van ‘het cambium’ de groei bewerkstelligd en het idee nog beter tot bloei komt.

Uiteindelijk heeft de opdrachtgever na het zien van de schetsen gekozen voor het concept kettingreactie. Hiermee  zijn we aan de slag gegaan om de schets daadwerkelijk te vertalen naar keuzes en inkoop van materialen en meubels.

uitwerking

Het concept is uitgewerkt in een ruimtelijke vertaling binnen de Gruyterfabriek. Bij afronding van dit project hebben we van concept tot realisatie de opdrachtgever ontzorgt.
Uiteraard blijft de opdrachtgever betrokken bij de uiteindelijke keuzes, maar we gaan ook met de opdrachtgever de verschillende opties door en zullen dan de meubels inkopen en zorgen dat het kantoor geheel naar wens wordt ingericht. en opgeleverd.