Ontwerpopdracht

De ijssalon is reeds jaren gevestigd in het hartje van ‘s-Hertogenbosch, echter werd het tijd om uit te breiden. naast de bestaande ijssalon kwamen nog driee stramienen vrij, waardoor er een verdubbeling gerealiseerd kon worden. Tevens mocht er voor de bestaande salon geen terras gemaakt worden, maar met de vergroting mag bij het laatste stramien wél een terras ontworpen worden. De uitdagingen binnen dit plan zijn de naar binnen draaiende kozijnen en de relatief ondiepe stramienen. Waardoor er een vrij smal gebied over blijft waarbinnen wij onze ingreep konden ontwerpen.

Het ontwerp

Wij als studio twee architecten hebben deze uitdaging met veel plezier opgepakt en hebben een meubel ontworpen waarin zowel de ijskoelingen, koelkasten en het zitmeubel in één vloeiende lijn zijn verwerkt. Met daarbij een subtiel maar toch duidelijk onderscheid tussen de ijssalon en het horeca gedeelte. Waar nodig is dit meubel geperforeerd om de transparantie te waarborgen voor het personeel, met duidelijk zicht op het terras en het horecagedeelte.

De vloeiende lijn binnen wordt doorgezet in het zitmeubel buiten welke tevens het terras begrenst. Een ander zitmeubel in de zelfde vormgeving wordt midden op het terras geplaatst waardoor hier veel zitruimte rond ontstaat, maar toch voldoende doorloopruimte vanuit de salon. In de middag wordt het goed vertoeven met een vers gemaakt ijsje, een verse koffie of wafel op het terras.

De huisstijl van de ijssalon hebben we meegenomen in ons ontwerp, echter zal in samenwerking met de grafisch ontwerper, van deze ijssalon, de achterwand definitief worden vorm gegeven.

Naast de uitgesproken, maar wel stijlvolle, basiskleuren, welke wij hebben geïntroduceerd, hebben we de rest van de aankleding en meubels wit gehouden. Witte tafeltjes, witte stoelen en mooie witte lampjes. Betreft materialisering rekening houdend met het feit dat alles vrij eenvoudig naar binnen gezet kan worden.

in de middag wordt het goed vertoeven met een vers gemaakt ijsje (…) op het terras