Proces

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning ontdekken zij een mooie plek binnen het dorp. Helaas met een woning die helemaal niet tot hun verbeelding sprak. Gelukkig krijgen wij de kans om hen een roze bril op te zetten.

Tijdens onze kennismaking blijkt dat zij behoefte aan meer intimiteit in de woning. Op dit moment wonen zij in een te grote ruimte. Na een onderzoekende schetssessie creëren wij samen met hen een woning met aparte ruimten en veel licht. Deze leefruimten zijn wel gekoppeld en hebben een open karakter.

Voor hen gaan we naar welstand om te toetsen of het ontwerp haalbaar is. Op basis van onze schetsen en deze gesprekken kopen zijn de woning en hebben zij naast een mooie plek ook een fantastische woning met de ruimte die zij wensen.

Samenwerking met de klant

Nicole en Peter kwamen binnen met een vraag over de interne woonomgeving en moesten tijdens het proces een mening vormen over het exterieur. Tijdens deze schetssessies zijn wij op zoek gegaan naar verschillende uitstralingen binnen de mogelijkheden. Dit heeft een wereld voor ze geopend. Na advies van ons en verdieping vanuit hen, hebben wij gekozen voor deze uitstraling binnen de omgeving. Hierin vertalen wij de levensvisie van deze bewoners.

Highlights

Deze woning heeft een bijzondere plattegrond met aparte leefruimten en een centrale as met veel licht. Het is een moderne vertaling van eenvoudige baksteenarchitectuur uit de jaren ’60 met een monolithische uitstraling. Door de grote stalen vouwwanden ontstaat veel licht in de woning en een mooie samensmelting tussen binnen en buiten.

Onze klant aan het woord

Dit ontwerp heeft geresulteerd in een top-oplossing tussen woonomgeving, wensen en mogelijkheden