Proces

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning ontdekken de opdrachtgevers een mooie plek binnen het dorp. Helaas met een woning die helemaal niet tot hun verbeelding sprak. Gelukkig kregen wij de kans om hen een roze bril op te zetten.

Tijdens onze kennismaking bleekt dat zij behoefte hadden aan meer intimiteit in de woning. Ze woonde hiervoor in een té grote ruimte. Na een onderzoekende schetssessie hebben wij samen met hen een woning gecreëerd met in elkaar overvloeiende aparte ruimten met veel licht. De leefruimten zijn gekoppeld en hebben een open karakter met behouden hun intimiteit waar deze opdrachtgevers behoefte aan hadden.

Op basis van onze schetsen en deze gesprekken is de woning gekocht. hebben we het tekenwerk en de vergunning verzorgt. Door karakteristieke details in de gevel is dit monolitisch ontwerp goed ontvangen door de gemeente en de welstandscommissie van ‘s-Hertogenbosch.
Dus nu hebben zij nu naast een mooie plek, in Rosmalen, ook een fantastische woning met de ruimte en intimiteit die zij wensen.

Samenwerking met de klant

Nicole en Peter kwamen binnen met een vraag over de interne woonomgeving en moesten tijdens het proces een mening vormen over het exterieur. Tijdens deze schetssessies zijn wij op zoek gegaan naar verschillende uitstralingen binnen de mogelijkheden. Dit heeft een wereld voor ze geopend. Na advies van ons en verdieping vanuit hen, hebben wij gekozen voor deze uitstraling binnen de omgeving. Hierin vertalen wij de levensvisie van deze bewoners.

Highlights

Deze woning heeft een bijzondere plattegrond met aparte leefruimten en een centrale as met veel licht. Het is een moderne vertaling van eenvoudige baksteenarchitectuur uit de jaren ’60 met een monolithische uitstraling. Door de grote stalen schuifpuien ontstaat veel licht in de woning en een mooie samensmelting tussen binnen en buiten. Met de monolithische uitstraling, waar we naar hebben gestreefd, hebben we veel aandacht besteed aan de dak- en raamdetails. De subtiele profilering in de gevel is een knipoog naar de omliggende bebouwing.

Onze klant aan het woord

Dit ontwerp heeft geresulteerd in een top-oplossing tussen woon omgeving, wensen en mogelijkheden