ruimtelijkheid

Door het tactisch plaatsen van wanden en/of elementen in je woonruimten wordt de ruimtelijkheid en diepte van een ruimte geaccentueerd en voelt het veel ruimtelijker.
Zo ook in dit ontwerp. Door de toepassing van de tweezijdige haard verdeel je de ruimte in tweeën waardoor er twee prettige woonruimten ontstaan. Echter ervaar je wel een enorme ruimtelijkheid en dieptewerking tussen de ruimten.

 

het ontwerp

Voor dit gezin met 3 kinderen hebben we passende ontwerpen gerealiseerd geheel op maat gemaakt voor de specifieke wensen.
Al bij de entree  ervaar je het mooie interieur en de ruimtelijkheid door het toepassen van een dubbele taatsdeur naar de woonkeuken, met de diepe tuin erachter, zichtbaar door de grote skyframe schuifpui.

De woonkamer met haard vormt een knus geheel met het TV-meubel. Aan de andere zijde een mooie zithoek met uitzicht op de tuin door een groot nieuw geplaatst raam in de achtergevel.

Door de keuken met kookeiland sta je zowel in contact met de tuin, het eetgedeelte, woonkamer en de voorkamer. De keuken vormt zodoende het hart van dit ontwerp.

De relatie met de tuin wordt versterkt door de grote schuifpui, waarbij het terras naadloos lijkt over te lopen in de binnenruimte. De luifel, welke als plafond vanuit binnen door loopt naar buiten, accentueert de verbinding naar de tuin.

door de reeds aanwezige betonconstructie in de achtergevel op te vangen door twee subtiele stalen kolommen blijft de transparante achtergevel gewaarborgd.

Op de verdieping realiseren we een slaapkamer met riante inloopkast en badkamer, 3 kinderslaapkamers, separaat toilet en 2e badkamer.
Een deel van de zolder boven de hoofdslaapkamer wordt opgeofferd ten behoeve van de vide in deze slaapkamer. Hierdoor zul je in de slaapkamer tot in de nok kunnen kijken. De rest van de zolder blijft behouden.

De buitengevel is in het verleden reeds nageïsoleerd, waardoor je overal in de gevel boorpunten zag. Door de gevel een nieuwe kleur te geven worden deze lelijke details weg gewerkt en wordt tevens de woning omgetoverd tot een stoor en modern ontwerp. Waarbij we ook de dakranden gemoderniseerd hebben.

Op deze wijze krijgt de woning een totale upgrade wat het woonplezier van dit gezin ten goede zal komen.