helder einddoel

Voor dit jonge gezin met 3 kinderen was de opdracht vrij simpel: meer bergruimte en meer ruimte voor de kinderen. Om dit te bewerkstelligen is de slaapkamer van de ouders naar beneden gehaald en voorzien van een inloopkast en eigen badkamer.

De contour van de bestaande aanbouw uit 1988 aan de achterzijde blijft behouden, echter hebben we wél gekeken naar een betere gevelindeling. Een reeks van deuren en ramen worden vervangen door twee grote puien met openslaande deuren. Zodoende wordt de keuken ook beter met de tuin verbonden en ontstaat hier ook meer licht in de ruimte.

Doordat de ouders naar beneden verhuizen ontstaat er automatisch meer ruimte op de verdieping voor de kinderen. Om meer bergruimte te creëren hebben we de bestaande aanbouw voorzien van een pan gedekte kap. Deze kap is ook boven de bestaande garage doorgetrokken naar de voorzijde. Ter plaatsen van de slaapkamer hebben we de ruimte open getrokken tot in de nok. Omdat de inloopkast een deel van de garage heeft ingenomen hebben we de garage ook naar voren uitgebreid.

Verder hebben we de installaties van de entreekast naar de garage verplaatst. Vanuit hier kan de woning en de aanbouw perfect worden voorzien van warmte en ventilate.

Deze woning is door deze ingreep levensloop bestendig geworden.